Értékelés – művészeti eszközökkel

Amikor a tanulók kiállításra művészeti alkotást készítenek vagy a művészeti eszközeivel dolgoznak és alkotnak, akkor hiteles munkát végeznek. A folyamat része az is, hogy nyilvánosságra hozzák és kommunikálják a tanultakat. Nézze meg ezt a középiskolát, amelyet élő múzeummá alakítottak át.

Múzeumi kiállítás: A tanulók mindegyike létrehozhat egy múzeumi „műtárgyat”, amelyet az osztályteremben múzeumként állíthat be, ahol elmagyarázzák és megválaszolják a látogatók kérdéseit. Ebben a videóban a diákoknak lehetőségük volt bemutatni és megosztani művészetüket a Getty Múzeumban!

Élő panoptikum: Ismerje meg, hogyan tárják fel Ryan Devlin tanítványai egy befolyásos személy munkásságát, és hogyan tartanak monológot a kutatás alapján.

Grafikus szervezők: A grafikus szervezők kreatív módszerek a tanuláshoz kapcsolódó gondolatok és fogalmak rendszerezésére, és számos különböző formát ölthetnek. Sarah Brown Wessling életnagyságú grafikus rendszerezőt használ, hogy segítse a tanulókat az új információk megértésében és szintetizálásában.

Képregények: A képregények számos tanítási lehetőséget kínálnak azoknak a pedagógusoknak, akik szeretnék kihasználni széles körű vonzerejüket és témáikat. Használhat képregényeket tanítási forrásként, vagy a tanulók olyan eszközöket használhatnak, mint a Storyboard That vagy a Comic Life a koncepció illusztrálására. Vagy a diákok a régi iskolába járhatnak, és egyszerűen szabadkézi rajzolhatnak. Ha diákjai szeretik a Bitmojit, követheti Sylvia Duckworth példáját, és megkérheti a tanulókat, hogy képregényeket készítsenek a Bitmoji és a Google Slides segítségével bemutatva a tanulás folyamatát és eredményeit. Sarah Brown Wessling képregény-sablonokat használ, hogy segítse diákjait az információs, ismeretterjesztő szövegek szerkezetének elemzésében.

Forrás: Teaching Channel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s